FurryBall
http://aaa-studio.cz/furryballforum/

Shading issue
http://aaa-studio.cz/furryballforum/viewtopic.php?f=35&t=5512
Page 1 of 1

Author:  Lawnz [ Mon Nov 20, 2017 10:21 pm ]
Post subject:  Shading issue

Hello all!
I am pretty new to furrball, and I couldn't find a good way to search for this issue on the forums. Attached is an image of a render issue im having. The weird boxy rendering issue changes each frame, it looks like a strobing of boxy shadow graphics. This one image pretty much sums up the look of the issue under siding of this low-poly house.
Any ideas?

Windows 10
Furryball RT 1.5.4061
GTX 1080 Ti driver:388.31
Maya 2018
Intel core i7-6900k 3.20 GHz
32 GB DDR4 2600 RAM

Attachments:
render error.jpg
render error.jpg [ 1.01 MiB | Viewed 7365 times ]

Author:  Jan_Tomanek [ Tue Nov 21, 2017 7:01 pm ]
Post subject:  Re: Shading issue

Do you mean this barely visible pattern in the background, what is visible in dark part of the image?

In the past, we had some similar problems too and it was caused by bad driver or bad GPU hardware.
Try to experiment with OLDER / NEWER driver and different GPU, if you are a chance to test it somewhere.

Author:  Lawnz [ Tue Nov 21, 2017 9:39 pm ]
Post subject:  Re: Shading issue

Strange...ok I will try rolling back the drivers, I doubt its hardware considering this works great with every other GPU accelerated application I use. (redcine-X for red footage, and premiere pro) is 1080 ti a supported card?

I will let you know if it works.

Author:  Lawnz [ Tue Nov 21, 2017 10:38 pm ]
Post subject:  Re: Shading issue

I tried several different drivers, and nothing worked. Any other ideas? Anyone? This is a time sensitive project for a client.

Author:  Lawnz [ Tue Nov 21, 2017 10:52 pm ]
Post subject:  Re: Shading issue

Ok, after some more testing, it turns out that it has something to do with the Spirals output setting. When I disable it for the final render settings, Anyone know how to change the spiral render settings in a way I can use it? Either way I have a work-around for now, but it would be good to figure out how to use the spirals render setting in the future.

Author:  Jan_Tomanek [ Wed Nov 22, 2017 11:00 am ]
Post subject:  Re: Shading issue

I tried it, but it not happened on our computers.
Does it happened also in STANDALONE rendering? What on any other scene? Do you have some simple scene with this issue?

Page 1 of 1 All times are UTC + 1 hour [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/