View unanswered posts
View active topics
It is currently Wed Jun 20, 2018 12:53 pm


*  Forum rules
How to submit Maya problem

Please the first try this simple steps: http://goo.gl/forms/075IC3TDpX

Be sure that you use the latest graphics card drivers before you post your problem.
Please follow these steps for submitting your problems to FurryBall forum - it will help faster solve your problem.
1) Send your System Info - Maya version, FurryBall version, graphics cards, CPU, RAM etc.
2) Send whole log from Maya output window
3) Describe deeply your problem. If your FurryBall STOPPED rendering, describe what was changed in your computer (new hardware, new software installation)
4) You can also send simple example (picture or scene)
Also be sure that you read FAQ

Author Message
venomzeo
Post  Post subject: HOW DO I SETUP FURRYBALL FOR MAYA 2017 FOR THE FIRST TIME  |  Posted: Tue May 30, 2017 11:00 pm

Joined: Sun May 21, 2017 5:12 am
Posts: 3

Offline
i am using the free credit version of the render. the software is working how it should be but it is not rendering the image how it should. it renders the final product with an all white shade as in it does not have any shadows of any kind. everything is white. i can see that there is something there but the silhouette of the object that i am trying to render is white. i have tried changing the light settings for the final render but it does not help. i even tried to update the software to the latest version and it still does not render my images correctly. when i render using the native Maya render, Arnold, it renders my items correctly with shade and shadows but when i render using Furryball, it render the object but with no shadows or shade instead it renders everything into a flat white. i have attached a screen shot of what i mean by my problems. the LEFT render is Furryball and the RIGHT is the native renderer Arnold from Maya. please help me how ever you could. thank you


Attachments:
maya screenshot.png
maya screenshot.png [ 2.86 MiB | Viewed 2833 times ]
Top
Jan_Tomanek
Post  Post subject: Re: HOW DO I SETUP FURRYBALL FOR MAYA 2017 FOR THE FIRST TIM  |  Posted: Tue May 30, 2017 11:27 pm
User avatar

Joined: Tue Oct 27, 2009 11:03 pm
Posts: 1606
Location: Prague - Czech republic

Offline
Hard to say what setup, lights, nodes... etc. can be in your scene.
ALWAYS try to the first some simple scene - just sphere with standard material and light.
Is it working?

_________________
Thank you for contacting us.
If you have any further questions, please do not hesitate to contact us.

All the Best
Jan


Top
venomzeo
Post  Post subject: Re: HOW DO I SETUP FURRYBALL FOR MAYA 2017 FOR THE FIRST TIM  |  Posted: Tue May 30, 2017 11:49 pm

Joined: Sun May 21, 2017 5:12 am
Posts: 3

Offline
thats the problem. i do not know what i should be looking for. i figured that after installing the renderer,, it would start working properly but as you can see it doesnt. is there anything you think i should take a look at, change, or do so my renders come out correctly!?


Top
Jan_Tomanek
Post  Post subject: Re: HOW DO I SETUP FURRYBALL FOR MAYA 2017 FOR THE FIRST TIM  |  Posted: Wed May 31, 2017 7:35 am
User avatar

Joined: Tue Oct 27, 2009 11:03 pm
Posts: 1606
Location: Prague - Czech republic

Offline
Please send printscreen from the simple scene.

_________________
Thank you for contacting us.
If you have any further questions, please do not hesitate to contact us.

All the Best
Jan


Top
Display posts from previous:  Sort by  
Print view

Who is online
Users browsing this forum: No registered users and 8 guests
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum
Jump to:   
cron

Delete all board cookies | The team | All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
DAJ Glass 2 template created by Dustin Baccetti