View unanswered posts
View active topics
It is currently Thu Sep 20, 2018 10:25 am


*  Forum rules
How to submit your problem
Be sure that you use the latest graphics card drivers before you post your problem.
Please follow these steps for submitting your problems to FurryBall forum - it will help faster solve your problem.
1) Send System Info: FurryBall HWID, FurryBall version, graphics card, graphics card drivers version, Maya version, operating system
2) Send Log from Maya output window
4) Describe deeply your problem. If your FurryBall STOPPED rendering, describe what was changed in your computer (new hardware, new software installation)
5) You can also send simple example (picture or scene)
Also be sure that you readed FAQ

Author Message
pamoja
Post  Post subject: alpha gradient issues  |  Posted: Thu Jan 21, 2016 12:04 am

Joined: Sat Feb 16, 2013 8:30 am
Posts: 14

Offline
I have a polygon plane in maya that has a blinn attached. The material has a .PNG file in the color with an alpha channal. I've attached a FB material node and checked the alpha mask on. The alpha works fine, except that I have a gradient on the alpha. The image is supposed to slowly fade into transparency, but when I render with FB, it goes straight from solid to transparent, with no subtle gradient transparency in between. Is there a way to fix this?
I am using maya 2013, FB 3


Top
Jan_Tomanek
Post  Post subject: Re: alpha gradient issues  |  Posted: Thu Jan 21, 2016 7:40 am
User avatar

Joined: Tue Oct 27, 2009 11:03 pm
Posts: 1607
Location: Prague - Czech republic

Offline
Sorry - the last version of FurryBall 3 was released just 3 years ago.
FurryBall 3 is also no more supported - we recommend to test new FurryBall RT and upgrade.

_________________
Thank you for contacting us.
If you have any further questions, please do not hesitate to contact us.

All the Best
Jan


Top
Jan_Smejkal
Post  Post subject: Re: alpha gradient issues  |  Posted: Thu Jan 21, 2016 9:18 am
User avatar

Joined: Fri Aug 13, 2010 10:30 am
Posts: 794

Offline
Hi,
alpha mask is only visible/invisible, you must use transparency (enable it in features in render settings node), not alpha mask.


Top
Display posts from previous:  Sort by  
Print view

Who is online
Users browsing this forum: No registered users and 9 guests
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum
Jump to:   
cron

Delete all board cookies | The team | All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
DAJ Glass 2 template created by Dustin Baccetti